Termeni si conditii generale de utilizare

Prezentele Conditii si termeni alcatuiesc contractul cadru dintre Increvo s.r.l., persoana juridica romana in calitate de vanzator, si orice alta persoana fizica sau juridica ce doreste sa achizitioneze bunuri sau servicii din portofoliu, devenind astfel client. Dispozitiile din termeni si conditii se vor completa dupa caz cu continutul si specificatiile fiecarei comenzi in parte, alcatuind astfel Contractul in baza caruia, persoanele fizice sau juridice romane pot achizitiona produse din magazinul Increvo s.r.l.. In cazul in care intre parti exista un alt contract referitor la furnizarea de produse din portofoliul Increvo s.r.l. prevederile acelui contract au prioritate fata de cele ale prezentului acord.

Modul de utilizare a magazinului on-line.

1.1. Folosirea site-ului

Site-ul "www.energyflow.ro" este proprietatea exclusiva a Increvo s.r.l.. Orice persoana interesata poate accesa site-ul, studia produsele, ofertele si serviciile si poate plasa o comanda in limita ofertei de produse existente pe site, si in acord cu prezenta sectiune.
Site-ul contine exclusiv informatii despre vanzator si produsele comercializate de acesta. In cazul in care clientii sau potentialii clienti au nevoie de lamuriri privind continutul site-ului, oricare din produse in mod special sau detalii privind comanda se pot adresa vanzatorului folosind datele prezente in pagina de contact a site-ului.

1.2. Definitii si termeni.

 • Vanzator - Increvo s.r.l., persoana juridica romana identificata in registrul comertului cu nr J08/1419/2011, CUI: RO29047893
 • Cumparator - orice persoana fizica sau juridica romana care doreste achizitionarea de produse comercializate de Increvo s.r.l.
 • Magazin - platforma on-line cu adresa www.energyflow.ro. Continand produsele si serviciiile comercializate de vanzator, datele lor tehnice, preturile, precum si alte informatii menite sa faciliteze achizitiile on-line
 • Produs - Bunul supus comercializarii, prin prezentarea datelor sale tehnice, a pretului,si eventual a unei imagini pentru exemplificare, in Magazinul On-line.
 • Comanda - comunicarea, prin intermediul site-ului sau prin intermediul adresei de email, a dorintei de a achizitiona unul sau mai multe produse prezentate in Magazin, cu comunicarea tuturor datelor si informatiilor necesare identificarii produsului/produselor, a clientului, locului si conditiilor livrarii, precum si a oricaror alte informatii necesare emiterii facturilor si a realizarii vanzarii
 • Factura - Documentul intocmit pe baza comenzii cuprinzand datele vanzatorului si dupa caz a cumparatorului, lista produselor achizitionate, pretul, si scadenta.
 • Livrare - Operatiunea de expediere a produselor de la sediul vanzatorului la sediul sau dupa caz locul indicat de cumparator. Operatiunea se realizeaza prin metodele mentionate pe pagina Livrarea comenzilor sectiunea "Modalitati de livrare"
 • Transportator- serviciul de curierat, societate distincta de vanzator, caruia ii este incredintata livrarea comenzilor clientilor, de catre vanzator si prin care dupa caz, se realizeaza rambursul produselor sau a platii.
 • Garantie- perioada de timp pe durata careia defectele de fabricatie ale produselor precum si defectele survenite fara vina utilizatorului sau a altei persoane, pot fi reparate pe cheltuiala producatorului. Nu au garantie acele bunuri care legea prevede ca sunt consumabile.

2.Modul de Efectuare a comenizii

2.1. Conditii privind Comanda si livrarea

Expedierea comenzii se face in conditiile mentionate pe pagina Livrarea comenzilor

In cazul in care produsele solicitate nu se afla pe stoc, precum si in cazul altor probleme care impiedica expedierea produsului asa cum este prevazuta la punctul anterior, clientul va fi informat in legatura cu aceste imprejurari in momentul plasarii comenzii sau in cel mai scurt timp de la intervenirea problemei, pentru a se stabili daca sustine comanda in noile conditii de livrare sau o revoca.

In cazul in care clientul doreste ca livrarea sa se faca printr-un serviciu de curierat ales de el, vanzatorul nu poate fi tinut responsabil pentru intarzieri sau alte daune provocate coletului, din vina transportatorului.

Clientul poate modifica comanda pana la data expedierii acesteia. Dupa momentul predarii comenzii la serviciul de curierat de catre vanzator, clientul poate anula telefonic comanda, insa nu mai tarziu de momentul primirii acesteia. In acest caz, eventualele costuri suplimentare cauzate cu transportul pentru intoarcerea comenzii la vanzator vor fi suportate de client, chiar daca renunta la comanda.

In cazul in care clientul doreste returnarea produselor, el poate face acest lucru in termen de 15 zile de la data receptionarii lor. In acest caz, clientul suporta doar cheltuielile transportului conform O.G. 130/2000.

Prin furnizarea informatiilor de contact, clientul isi da acordul ca vanzatorul sa il contacteze pe toata durata realizarii contractului (de la plasarea comenzii la receptionarea ei de catre cumparator) in vederea clarificarii comenzii si a altor detalii sau probleme privind produsele.

2.2. Conditii privind plata.

Plata contravalorii comenzilor se face in conditiile mentionate pe pagina Livrarea comenzilor, sectiunea "Modalitati de plata"

2.3. Prelucrarea datelor cu caracter personal.

Prelucrarea datelor cu caracter personal colectate in timpul utilizarii site-ului energyflow.ro, precum si a datelor inscrise in comenzile lansate se va face in conformitate cu politica prezentata in pagina Prelucrarea datelor personale

2.4 Conditii privind garantia.

Vânzătorul este obligat să livreze consumatorului produse care sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare.

Se consideră că produsele sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare dacă:

 • corespund descrierii făcute de vânzător şi au aceleaşi calităţi ca şi produsele pe care vânzătorul le-a prezentat consumatorului ca mostră sau model;
 • corespund oricărui scop specific solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului şi acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
 • corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip;
 • fiind de acelaşi tip, prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.

In conditiile legii toate produsele comercializate de Increvo beneficiaza de garantia generala de 2 ani. Acest termen poate suferi modificari in sensul de a se scurta sau prelungi, in functie de natura produselor precum si de durata lor normala de functionare si a intelegerilor dintre vanzator si consumator, in situatia produselor resigilate sau reconditionate.

Garantia este oferita pentru defectele de fabricatie, si defecte survenite fara vina cumparatorului sau a altei persoane in legatura cu acesta.

Defectele trebuie communicate imediat vanzatorului, prevederile privind conditiile de acordare a garantiei raman aplicabile. Produsele care prin natura sau scopul lor sunt considerate consumabile, nu beneficiaza de garantie.

Legislatie:

Garantiea se emite in virtutea si cu respectarea dispozitiilor legii 449/2003, republicata si actualizata, H.G. 88/2003, OUG 21/1992, O.G. 130/2000 cu modificarile ulterioare, si a legislatiei privind protectia consumatorilor, si a altor dispozitii speciale privind anumite produse.

Conditii de garantie:

Garantia se ofera pe baza certificatului de garantie pentru produsul la care acesta face referire, prin prezentarea sau, dupa caz, expedierea cu instiintarea prealabila transmisa prin telefon sau email, produsului la sediul vanzatorului insotit de certificatul in original si de o mentionare scrisa a defectului.

Termenul de garantie este cel specificat in certificatul de garantie al produsului si incepe sa curga de la data emiterii certificatului catre cumparator, perioada in care produsul este depus in Service suspenda curgerea acestui termen.

Garantia nu poate fi invocata pentru defectele mecanice sau de orice alta natura exterioara survenite in timpul transportului, manipularii, instalarii sau utilizarii produsului exceptand situatiile in care aceste operatiuni se desfasoara de personalul autorizat Increvo srl. De asemenea garantia nu acopera defectele cauzate de cumparator prin utilizarea sau manipularea defectuasa a produsului, prin interventii neatorizate asupra produsului, prin modificarea hard a produsului, prin utilizarea de echipamente perferice sau accesorii incopmatibile, prin neintretinerea echipamentului, prin utilizarea produsului in alte scopuri decat cel impus de natura bunului si de specificatiile sale tehnice, in conformitate cu indicatiile din prezentul certificat.

Pentru pastrarea valabilitatii garantiei, clientii trebuie sa respecte urmatoarele instructiuni:

Sa nu indeparteze eticheta cu numarul de serie al produsului si niciun alt marcaj al producatorului menit sa asigure identificarea produsului. Sa nu faca modificari nepermise asupra produsului. Sa nu forteze depasirea limitelor de functionare normale a produsului in scopul sporirii performantelor acestuia. Orice modificare hard a produsului se poate face de catre personalul autorizat Increvo s.r.l., in cazul in care subansamblul de montat este achizitionat de la Increvo s.r.l.. Orice interventie soft ulterioara cumpararii se poate face de catre firma noastra in limitele legale si la solicitarea clientului, referindu-se la remedierea defectelor de fabricatie, eventualele inconveniente survenite ca urmare a instalarii de softuri si aplicatii nu fac obiectul garantiei. Garantia nu se acorda pentru defectele survenite ca urmare a transportului sau manipularii, exterioare responsabilitatii producatorului, provocate de factori externi si nici pentru consumabile.

Orice defectiune acoperita de garantie va fi remediata de personalul Increvo s.r.l. in termen de 15 zile de la receptionarea produsului. In situatia in care in termen de 30 de zile de la primirea produsului se constata imposibilitatea repararii acestuia, clientului ii va fi comunicata posibilitatea inlocuirii acestuia cu un produs identic sau unul cu specificatii similare ori returnarea pretului.

In nici un caz contravaloarea noului produs nu poate depasi pretul produsului initial. Orice reparatie se va efectua cu instrumentele si componentele vanzatorului, care respecta cerintele tehnice de compatibilitate si functionare, fiind interzisa inlocuirea sau folosirea componentelor sau materialelor aduse de client. Garantia priveste strict elementele care au dus la imposibilitatea utilizarii produsului si nu la intregul aparat.

Termenii si conditiile privind garantia se completeaza cu prevederile din certificatele de garantie si cartile tehnice ale fiecarui produs in parte care insotesc produsul la achizitionarea acestuia.

Termenii si conditiile pot fi modificate pentru fiecare comanda in parte, facand parte din individualizarea acesteiea. Aplicarea termenilor si conditiilor, precum si a modificarilor acestora pentru o comanda individuala se face impreuna cu clientul, in momentul plasarii comenzii.